Webbhotell med stöd för cron jobs (cron tabs)

Schemalagda aktiviteter eller cron jobs som det heter i Linux är ett sätt att exekvera kommandon med ett visst intervall eller vid utsatta tider. Det är kraftfullt verktyg och vissa webbplatser har helt enkelt ett krav att kunna exekvera dessa.

En vanlig med metod är att exekvera PHP-filer eller andra skriptfiler som utför den önskade åtgärden.

Stödet för detta är tyvärr inte självklart på alla svenska webbhotell utan det finns en hel del som inte har stöd för det. Speciellt billigare webbhotell brukar inte ha stöd för det om de inte använder en kontrollpanel som redan har stödet inbyggt.

Många populära mjukvaror som WordPress, Joomla och phpBB behöver inte cron jobs för att kunna köras. Även om man hade kunnat tänka sig att det hade hjälpt utvecklarna så blir det svårare för användare som vill installera mjukvaran. Normalt sett behövs alltså inte cron jobs för dessa.

Om du är i behov av cron jobs så har bl.a. dessa webbhotell stöd för det:

Posted in Webbhotell.

2 Comments

  1. Fler webbhotell borde ha stöd för cronjobs. Nu har även City Network och Binero fått stöd för det men det finns ändå en del som saknar stöd för det.

    Är man webbutvecklare och vill ta fram någon roligare tjänst så är det viktigt att kunna schemalägga script med cronjobs.

    Oderland är helt klart min favorit av dem ovan.

  2. Tack för tipsen! Har valt Oderland för mitt projekt och det fungerar mycket bra även om jag kör cronjobs var 3e minut som tar några sekunder att exekvera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *