Hitta snygga WordPress teman

wordpress-temanMånga känner redan till att WordPress är ett fantastiskt CMS och bloggverktyg som faktiskt är det mest använda i hela världen. Det kombinerar enkelhet med kraftfullhet på ett sätt som få andra CMS kan komma i närheten av. En sorts balans som gjort att WordPress blivit så stort som det är idag.

Om man ska lägga upp en egen hemsida eller blogg med WordPress så kommer man förmodligen att vilja ändra utseendet till något som passar ens egna behov. Det enklaste sättet är att använda sig av WordPress inbyggda temahanterar där du kan söka efter teman och ladda ner och aktivera dem med ett par knapptryckningar. Det är samma teman som du hittar här och alla är helt gratis att använda sig av.

Dessa teman har historiskt sätt dock haft vissa problem. Långt ifrån alla uppdateras vilket gör att om du bygger en hemsida eller blogg kring ett tema som slutar att uppdateras så ställer detta till det för dig. Antingen får du själv anställa en webbutvecklare som är insatt i WordPress som fixar det åt dig eller så får du byta tema eller leva med problemen.

Ett betydligt bättre sätt är att använda sig av s.k. professionella teman eller premium teman. Dessa är teman som utvecklats av seriösa företag som erbjuder en större mängd teman till så väl bloggare som företagare, frilansare m.fl. Dessa teman brukar kosta en liten slant att köpa in men det brukar inte vara mer än några hundra kronor vilket kan anses som överkomligt för de allra flesta. Här får du snabbare uppdateringar och kan på så sätt få ut mer av nya funktioner som läggs till i WordPress. Det är också bra ur ett säkerhetsperspektiv där buggar och säkerhetshål täpps till mycket snabbare.

Om du vill titta på professionella teman så kan du besöka denna hemsida som samlat en hel del information och länkar. För övrigt tycker vi att alla företag bör satsa på att skaffa sig ett bra WordPress tema, antingen genom att köpa ett befintligt och göra önskvärda ändringar själv eller genom att be en webbyrå ta fram ett som passar dem som handsken.

Om du behöver ett webbhotell för WordPress så har vi flera bra förslag på vår startsida.

Viktiga filer kan man spara på sitt webbhotell

hårddiskar-kan-gå-sönder

Webbhotell används vanligtvis för att vara hem åt en hemsida och dess filer. Men man kan faktiskt använda sitt webbhotell även som en extra lagringsplats för ens privata filer.

Datalager.se kan du hitta flera artiklar om webbhotell och få tips på lagring av filer hos webbhotellet. Väldigt privata filer bör man kanske undvika att lagra hos webbhotell då det faktiskt händer att det blir intrång. Bilder från bröllopet eller den fantastiska skidsemestern är förmodligen ingenting som intresserar någon mer än er själva och är exempel på något som hade passat utmärkt att spara på webbhotellet.

Att köpa ett webbhotellskonto endast för att spara filer är nog inte det mest praktiska eller mest kostnadseffektiva. Det finns väldigt attraktiva lösningar som Google Drive och Microsofts Onedrive där du får en plats i molnet som du kommer åt från din dator, mobiltelefon och andra digitala enheter.

Varför ska man då spara filer på ett webbhotell?

Ett webbhotell är mer än lagringsplats för filer. De ger dig möjligheten att ha en hemsida eller blogg med helt eget domännamn. Webbhotellet ger dig också möjligheten att skapa e-postadresser kopplade till ditt domännamn och för en familj skulle det kunna vara förnamn@efternamn.se. Att lagra filer på webbhotellet blir en bonus utöver alla de tjänster ett vanligt webbhotell annars medför.

Webbhotellet blir en extra säkerhet

Att säkerhetskopiera filer är väldigt viktigt och det är väldigt tryggt att känna att ens viktigaste digitala filer finns i tryggt förvar. Även om du skulle försäkra dig lokalt genom att spara dina privata filer som du inte vill bli av med på en extra extern hårddisk eller USB-minne så kan fortfarande oturen göra att du blir av med filerna. Har du funderat på vad som skulle hända om t.ex. dina foton från 10 år tillbaka skulle försvinna? Är det värt att vara naiv och hoppas på det bästa?

Att spara bilderna på en extern hårddisk som backup är givetvis ett bra steg, men vid ett inbrott kan t.ex. allting försvinna. Det samma om en brand skulle uppstå eller om den externa hårddisken är inkopplat till datorn medan åskan slår ner och skadar elektronisk utrustning.

Jämför de bästa webbhotellen i listor

Ofta vet man nästan vad det är man kräver av webbhotellet. Om du t.ex. ska lägga upp en WordPress-blogg så vet du förmodligen att du behöver ett webbhotell med PHP och MySQL. Du kan du välja att leta efter webbhotell som uppfyller detta. Men hade det inte varit lättare om du kunde se en lista med webbhotell som uppfyller detta?

På hemsidan http://www.webbhotelllista.se så har du möjlighet titta på färdiga listor med webbhotell. För dig som redan vet vad du är i behov av är detta ett mycket bra sätt att hitta webbhotellet som matchar dina behov.

Föreställ dig att du är i behov av ett webbhotell som har både PHP och ASP.NET. Genom att besöka listorna för webbhotell med PHP och ASP.NET kan du jämföra och se vilka webbhotell som uppfyller både och. Att själv surfa runt på varje webbhotells hemsida för att hitta denna information kan vara väldigt tidskrävande.

Det finns mycket tid att spara genom att använda metoder för att jämföra webbhotell. Om du har många webbhotell som kandidater kan det också vara bra att utgå från en topplista med de bästa webbhotellen. Du kan då fokusera på det du behöver och sedan välja det webbhotell som anses vara bäst av andra.

Webbhotell Lista har även avdelningar för mjukvara som Joomla, WordPress och Drupal där du kan se vilka webbhotell som lämpar sig bra åt dessa.

Är Binero ett bra webbhotell för en blogg?

bineroBinero är absolut ett bra webbhotell för en blogg. Webbhotellet har allting du kan tänkas vara i behov av om du tänkt starta en egen blogg eller flytta en redan befintlig blogg.

Det enda som skulle tala emot Binero är att deras privatpaket har en minnesmängd i PHP begränsad till 64MB. För WordPress och de vanligaste plugins och widgets ska detta vara tillräckligt, men det kan finnas scenarion om du tänkt hantera stora mediafiler som bilder eller filmer där detta inte riktigt räcker till.

Många högupplösta bilder är dock inte alls så stora så det krävs att du ska öppna stora bilder för att utföra bildbehandling i din blogg.

Det finns egentligen ingen anledning att oroa sig för även om det i ett senare skede skulle visa sig att detta är ett problem så kan du höra med Binero om de kan öka gränsen för ditt konto. I värsta fall kan du byta webbhotell och Binero betalar då tillbaka pengarna för den återstående tiden.

Detta är en av anledningar som gör Binero så fantastiskt bra. De stoppar inte dig på något vis att byta från dem till ett annat webbhotell om du skulle vilja det.

I övrigt erbjuder Binero väldigt bra med utrymme och trafik så det finns ingen risk att det tar slut för din blogg. Du hittar mer information om deras webbhotell på deras hemsida:
http://www.binero.se.

City Network – Webbhotell med ASP.NET och MSSQL

city networkCity Network är ett webbhotell som bör vara en kandidat i valet om att hitta ett hostingföretag med ASP.NET (Dotnet) och MS SQL.

City Networks webbhotell är skapat för att passa så många olika kunder som möjligt. Därför finns bara ett webbhotellspaket och för varje webbplats (domän) du lägger till så har du möjlighet att välja om det ska vara Linux eller Windows för den.

Detta gör att du har möjlighet att välja Windows Server för att få tillgång till ASP på din hemsida.

Du kan skapa upp till 2st MS SQL databaser hos City Network. Dessa databaser är dock inte begränsade i utrymme som hos många andra webbhotell. Här är dem en del av ditt totala utrymme på 250 GB.

Det finns en hel del andra webbhotell som också har stöd för ASP.NET och MS SQL. Det kan vara smart att utgå från en bra lista som jämför webbhotell för att se över de mest populära webbhotellen.

City Network är dock utan tvekan ett riktigt bra alternativ när det kommer till ASP.NET. Det är ett webbhotell som inte bara ger dig 250 GB utrymme, utan faktiskt mycket av allt annat också. Du kan t.ex. använda upp till 5 000 GB (5 TB) trafik varje månad och du kan skapa upp till 1000st E-postkonton.

Ett smart sätt är att läsa vad andra tycker om webbhotellet och det finns en del recensioner på City Network som du kan läsa.

Jämför webbhotell för din e-butik

Är du på jakt efter ett webbhotell för din e-butik? Det är inte nödvändigtvis det lättaste då det finns massor av svenska webbhotell att jämföra.

Det finns dock lite tips du kan använda dig av för att hitta ett webbhotell som är ett bra val för din e-butik.

Du bör aldrig välja de billigaste webbhotellen för din e-butik. Det kommer ställa till med problem  vilket gör att du måste lägga ner massor av onödig tid på e-butiken som du inte annars hade behövt och det är inte ens säkert att det fungerar efter det.

Välj webbhotell med omsorg och jämför dem noga men undvik som sagt de absolut billigaste. När du jämför webbhotellen så titta även på recensioner och vad tidigare kunder skrivit om webbhotellet.

Om din e-butik är ny så har du förmodligen inte så mycket intäkter och då ska du nog absolut satsa på ett vanligt webbhotell. Är din e-butik redan etablerad och har en stadig försäljning så ska du absolut inte vara dumsnål.

Så fort din e-butik börjar bli så stor att du har en rejäl omsättning så satsa på en VPS eller dedikerad för din e-butik. Det finns mindre bolag att jämföra här men och andra sidan är de också mycket bättre.

Om du vill rikta in dig på webbhotell så börja med att ta en titt på Oderland och Miss Hosting. Det är två klockrena webbhotell med lite problem. Kostnaden börjar på ca 70kr per månad, vilket du absolut bör ha råd att investera i för din e-butik.

ServageOne – Bra webbhotell i Tyskland

ServageOne är ett webbhotell i Tyskland som även riktat in sig på den svenska marknaden. Deras servrar ligger i Tyskland och åtkomstiden från Sverige är mycket snabb jämfört med många andra utländska webbhotell.

Kontakten med webbhotellet behöver dock varken ske på tyska eller engelska utan där finns en svensk supportavdelning så det är ingenting som ställer till det för dig som webbhotellskund.

ServageOne har inte flera olika webbhotellspaket utan de har tagit fram ett riktigt bra paket med obegränsat utrymme och obegränsat trafik. Detta gör att du som webbhotellskund kan växa tryggt innan du byter till en kraftfullare lösning.

Som webbhotellskund får du tillgång till bl.a. dessa funktioner:

  • Snabba serverkluster som tar hand om din hemsida
  • Obegränsat med domäner (inkl. wildcard domäner)
  • Obegränsat med utrymme
  • Obegränsat med trafik
  • IPv6 support
  • 1000 MySQL-databaser
  • PHP – välj version själv (i skrivande stund 4.4, 5.2, 5.3 & 5.4)
  • Stöd för Server Side Includes
  • Zend Optimizer
  • ImageMagick
  • Ruby on Rails
  • FTPS (skicka filer säkert)
  • mod_rewrite och .htaccess stöd
  • CURL aktiverat för PHP
  • Egna cronjobs
  • Massa E-postfunktioner

Webbhotellet innehåller allt det jag själv letar efter när jag tittar på ett webbhotell. Du kan läsa mer om deras webbhotell på deras hemsida.

Webbhotell som tar PayPal-betalningar

paypal-logoPayPal är ingen betalningsmetod som slagit igenom i Sverige och bland webbhotellen är det ingen skillnad. Det är vanlig faktura eller kortbetalning som gäller för nästa alla webbhotell. PayPal har helt enkelt inte fått något fotfäste och det kan dels bero på att vi i Sverige har bra konsumentlagar och bra betalningsmetoder redan.

När vi kommer utanför Sveriges gränser så blir det genast mycket vanligare. Många webbhotell som inriktar sig på flera språk eller en hel internationell marknad har ofta stödet. Förmodligen för att globalt sett är PayPal ändå ett känt betalningsalternativ och det gör att konsumenten känner igen sig och kan betala genom det. Dessutom erbjuder PayPal konsumentskydd mot bedrägerier.

Där finns ett tyskt webbhotell som riktar sig delvis till den svenska marknaden som har stöd för PayPal. Det är webbhotellet ServageOne och som ägs av det svenska bolaget Eastpoint Media.

Vill du verkligen betala med PayPal så kan det vara ett bra alternativ och de är dessutom inte speciellt dyra.

Det finns dock en mängd internationella webbhotell som är riktigt stora som givetvis också har stöd för PayPal. Här är några exempel:

Lycka till och hoppas du hittar ett webbhotell som passar dig.

Webbhotell med stöd för cron jobs (cron tabs)

Schemalagda aktiviteter eller cron jobs som det heter i Linux är ett sätt att exekvera kommandon med ett visst intervall eller vid utsatta tider. Det är kraftfullt verktyg och vissa webbplatser har helt enkelt ett krav att kunna exekvera dessa.

En vanlig med metod är att exekvera PHP-filer eller andra skriptfiler som utför den önskade åtgärden.

Stödet för detta är tyvärr inte självklart på alla svenska webbhotell utan det finns en hel del som inte har stöd för det. Speciellt billigare webbhotell brukar inte ha stöd för det om de inte använder en kontrollpanel som redan har stödet inbyggt.

Många populära mjukvaror som WordPress, Joomla och phpBB behöver inte cron jobs för att kunna köras. Även om man hade kunnat tänka sig att det hade hjälpt utvecklarna så blir det svårare för användare som vill installera mjukvaran. Normalt sett behövs alltså inte cron jobs för dessa.

Om du är i behov av cron jobs så har bl.a. dessa webbhotell stöd för det:

City Network sänker priset ytterligare över sommaren

city networkCity Network har länge varit ett väldigt prisvärt alternativ då du endast betalar 10 kr/mån under första året. Nu har de sänkt priset ytterligare och du betalar endast 5 kr/mån under det första året.

För ett företag kan man fråga sig om 60 5 kr framför 120 kr för första året har någon betydelse. Förhoppningsvis så har det inte det, och inte heller för en privatperson. Prissänkningen från City Network ligger i tid med att många  andra webbhotell sänkt sina priser och konkurrerar med kampanjerbjudanden.

Men ett webbhotell med bra kampanjpris för första året har faktiskt en väldig fördel och har öppnat dörrar för många studenter. Med domännamn hamnar startkostnaden med ett sådant kampanjpris på 100-200 kronor för första året. En summa många studenter kan slänga upp om de vill.

Under det första året kan man nästan garantera att om studenten driver en blogg och skriver bra innehåll så kan den tjäna in kostnaden för nästkommande år genom reklam. Allt personen behöver göra är:

  1. Skriv bra innehåll och lägg in relevant reklam
  2. Var aktiv och marknadsför sin sida i sociala medier, forum och kommentera andra liknande sidor på nätet.

Förmodligen är det tillräckligt för att tjäna in kostnaden, och i många många fall kan det bli pengar över. En personlig blogg är nog absolut svårast att göra vinstdrivande, men att skriva om en nisch som man har bra kunskaper om och där det finns bra annonsmöjligheter kan snabbt ge bra med pengar, något en student knappas tackar nej till.

City Network är ett webbhotell som gör detta möjligt. Du kan läsa mer om deras erbjudanden på deras hemsida.