Webbhotell – Jämförelse av bra webbhotell

Om du letar efter ett webbhotell så kanske någon av nedanstående kan vara ett alternativ? Vi har listat webbhotellen efter pris med specifikationer så du enkelt kan jämföra och hitta det bästa för dig.

Vi har även märkt ut de webbhotell som vi rekommenderar. Ta en extra titt på dem för det är webbhotell som är mycket prisvärda och är lämpliga för de flesta.

Miss Hosting
Rekommenderas!
Utrymme: 100 GB+   Trafik: Obegränsat   MySQL: 1-Obegränsat
MSSQL: 0 st    Domäner: 1-Obegränsat
Tekniker: PHP 5, PERL, Cron Jobs m.m.
1kr/mån
One.com Utrymme: 5 GB   Trafik: Fri   MySQL: 1 st
MSSQL: 2 st    Domäner: 1 st
Tekniker: PHP
15kr/mån
Wopsa Utrymme: 2 000 MB   Trafik: 25 GB   MySQL: Obeg.
MSSQL: Extra    Domäner: 15
Tekniker: PHP, ASP.NET, CGI
60kr/mån
Simply.com Utrymme: 10-200 GB   Trafik: Obegränsat   MySQL: 2-15
MSSQL: Tillval    Domäner: 1-Obegränsat
Tekniker: PHP 5, ASP.NET, Cron Jobs, Gratis SSL m.m.
10kr/mån
Oderland Utrymme: 10 GB   Trafik: 250 GB   MySQL: Obeg.
MSSQL: 0 st    Domäner: Obegränsat
Tekniker: PHP, CGI
69kr/mån
Binero Utrymme: 100 GB   Trafik: 2 000 GB   MySQL: Obeg.
MSSQL: 1 st    Domäner: Obegränsat
Tekniker: PHP, ASP.NET, CGI, SSI
79kr/mån
FS Data
För företag!
Utrymme: 20 GB   Trafik: 300 GB   MySQL: 60 st
MSSQL: 0 st    Domäner: Obegränsat
Tekniker: PHP, ASP.NET, CGI, RoR, Java (JSP), SSI
186kr/mån

Så jämför du bäst

Att jämföra webbhotell är inte enkelt om man inte vet vad man ska titta efter. Det finns många parametrar att titta på, det kan vara förvirrande men i slutändan behöver det inte vara så svårt.

Ta reda på vad just du behöver få ut av ditt webbhotell. Skriv en lista med direkta krav och om du hittar funktioner du ser som en bonus så lägg det i en egen lista. Det kan verka bra att ett webbhotell erbjuder massa tekniker men om du inte ska använda dem så är de meningslösa.

Precis som om du väljer en bil så kan en sportbil med bra motor verka som ett bra köp men om det du egentligen behöver är kombi för familjen är det kanske inte det bästa köpet. Nu är sällan skillnaderna mellan webbhotellen så stora att den kontrasten är en rättvis jämförelse men det ligger ändå någonting i det.

En blogg kan klara sig i många år på 5 GB utrymme men om man då lägger stor vikt på att man ska ha 50, 100 eller ännu mer Gigabyte utrymme så blir det felaktig fokus. Då är det kanske bättre att spara pengar och välja ett webbhotell som erbjuder olika paket. Det är kanske t.o.m. så att de har bättre fördelning och spridning på kunder och kan ge en bättre upplevelse.

För WordPress fungerar alla webbhotell som erbjuder PHP och MySQL. Rekommenderat är såklart att de kan erbjuda PHP 7.0 eller senare då denna version är betydligt snabbare vilket märks för besökarna när de surfar på sidan. Det gäller alla applikationer och CMS skrivna i PHP men de flesta webbhotellen har såklart redan börjat erbjuda det och har det som standard.

Så skriv ner det du behöver och jämför det. Då kommer du hitta det bästa webbhotellet för dig.