Viktiga filer kan man spara på sitt webbhotell

hårddiskar-kan-gå-sönder

Webbhotell används vanligtvis för att vara hem åt en hemsida och dess filer. Men man kan faktiskt använda sitt webbhotell även som en extra lagringsplats för ens privata filer.

Datalager.se kan du hitta flera artiklar om webbhotell och få tips på lagring av filer hos webbhotellet. Väldigt privata filer bör man kanske undvika att lagra hos webbhotell då det faktiskt händer att det blir intrång. Bilder från bröllopet eller den fantastiska skidsemestern är förmodligen ingenting som intresserar någon mer än er själva och är exempel på något som hade passat utmärkt att spara på webbhotellet.

Att köpa ett webbhotellskonto endast för att spara filer är nog inte det mest praktiska eller mest kostnadseffektiva. Det finns väldigt attraktiva lösningar som Google Drive och Microsofts Onedrive där du får en plats i molnet som du kommer åt från din dator, mobiltelefon och andra digitala enheter.

Varför ska man då spara filer på ett webbhotell?

Ett webbhotell är mer än lagringsplats för filer. De ger dig möjligheten att ha en hemsida eller blogg med helt eget domännamn. Webbhotellet ger dig också möjligheten att skapa e-postadresser kopplade till ditt domännamn och för en familj skulle det kunna vara förnamn@efternamn.se. Att lagra filer på webbhotellet blir en bonus utöver alla de tjänster ett vanligt webbhotell annars medför.

Webbhotellet blir en extra säkerhet

Att säkerhetskopiera filer är väldigt viktigt och det är väldigt tryggt att känna att ens viktigaste digitala filer finns i tryggt förvar. Även om du skulle försäkra dig lokalt genom att spara dina privata filer som du inte vill bli av med på en extra extern hårddisk eller USB-minne så kan fortfarande oturen göra att du blir av med filerna. Har du funderat på vad som skulle hända om t.ex. dina foton från 10 år tillbaka skulle försvinna? Är det värt att vara naiv och hoppas på det bästa?

Att spara bilderna på en extern hårddisk som backup är givetvis ett bra steg, men vid ett inbrott kan t.ex. allting försvinna. Det samma om en brand skulle uppstå eller om den externa hårddisken är inkopplat till datorn medan åskan slår ner och skadar elektronisk utrustning.

Posted in Webbhotell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *